Het gemak van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving

  • 8 april 2024
  • Nieuws

In de digitale Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) van een cliënt, laten alle (geboorte) zorgverleners tijdens de zwangerschap hun gegevens achter in een digitaal systeem. Dat zorgt ervoor dat alle informatie op een plek te vinden is en je nooit meer hoeft te zoeken. Anne-Mette van Wieren (zwanger van haar eerste kindje) vertelt over het gebruik en het gemak van haar PGO.

Over de Persoonlijke Gezondheidsomgeving

De informatie over de zwangerschap van een cliënt staat in verschillende systemen bij verschillende zorgverleners opgeslagen. Denk aan de verloskundige, gynaecoloog, echoscopist en kraamverzorgende. Een zorgverlener kan momenteel niet bij de gegevens van een andere zorgverlener. Dat kan leiden tot ongemak.

Om dit op te lossen wil Babyconnect de systemen met elkaar verbinden door middel van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving.

De systemen van de verschillende zorgverleners, melden bij een index dat zij gegevens van een bepaalde cliënt hebben en waar die te vinden zijn. Wanneer een andere zorgverlener deze gegevens wil inzien, raadpleegt haar systeem eerst de index en haalt de gewenste gegevens vervolgens op uit de systemen van de andere zorgverleners. De gegevens worden daarna op een overzichtelijke manier gepresenteerd in een viewer. Zorgverleners kunnen de gegevens van de huidige- en eventueel ook eerdere zwangerschappen, inzien. Op deze manier kan de zorgverlener als dat nodig is, op het juiste moment, op de juiste plaats, de juiste informatie inzien.

Lees op onze website nog meer over deze technologie.