Veilige geboortezorg

Digitale gegevensuitwisseling geeft een grote impuls aan kwaliteitsverbetering van de geboortezorg. Up-to-date gegevens over de zwangere, de zwangerschap en het kraambed is essentieel voor veilige geboortezorg en het terugdringen van administratieve lasten.

Niet alleen maakt het de samenwerking tussen professionals veiliger en effectiever, ook maakt digitale gegevensuitwisseling het mogelijk dat de zwangere zelf altijd beschikt over de informatie in haar eigen zwangerschapsdossier.

In de publicatie m.b.t. digitale gegevensuitwisseling in de regio uit 2020 zijn landelijke ontwikkelingen in kaart gebracht, is er gesproken met zowel de cliënt, (aanstaande) moeders, als de zorgverlener binnen de geboortezorg om hun urgentie zichtbaar te maken, en de benodigde regionale infrastructuur gevisualiseerd. Uiteindelijk is er een roadmap gemaakt voor de regio Utrecht. Het resultaat? Een prachtige, heldere publicatie vol met informatie en inspiratie. Benieuwd geworden? Blader door de onderstaande publicatie!

Collega's aan het woord